Meer Grieg, meer daglicht, meer vraag- dan uitroeptekens

Wij willen een en ander toevoegen aan jouw verlang- en wensenlijstje voor 2018.

 

 

Hoe heerlijk wordt het wanneer alle 105 afdelingen van de Vlaamse actieve senioren een uitdaging naar het voorbeeld van Thomas Vanderveken aangaan. Ze dienen het zelfs niet zo hard te spelen en niet eens Grieg uit het klavier te roffelen. Het volstaat in 2018 een percentage routine  te vervangen door passie en lef, plezier beleven aan het creatieve organiseren en het openzetten van deuren naar het grote potentieel van (nog) niet-leden.

Onze jubilerende vereniging - 50 jaar springlevend - zorgt bij elke activiteit voor een straling van 10.000 lux op uw netvlies. We hebben nood aan sterk daglicht, aan zon, opdat ons gelukshormoon dopamine en die andere transmitter serotonine - die regelt ons angstig, gelukkig of melancholisch voelen - tijdig kunnen opstarten. We weten dat vele en goede sociale contacten een equivalent vormen voor onze nood aan daglicht en zon.

In een van de opiniebijdragen naar aanleiding van het recent overlijden van Manu Ruys, oud-hoofdredacteur van De Standaard, werd verwezen naar een van zijn geliefde citaten: "Je doet de mensen meer nadenken door vraagtekens dan door uitroeptekens", een citaat van historicus Henri Pirenne. Wij, leden van Vlaamse actieve senioren vzw (Vl@s), hebben de maturiteit om samen te genieten van de verdere invulling van ons onvoltooide leven. Uitroeptekens plaatsen achter het eigen grote gelijk vormen drempels. Vraagtekens roepen nieuwsgierigheid en hoop op de toekomst op.

Vl@s wenst alle leden - en de velen die we in 2018 graag zien toetreden - veel nieuwsgierigheid, veel sociale contacten, veel passie en creativiteit in het organiseren en beleven van onze afdelingsactiviteiten toe. De ledenjubileumdag van dinsdag 17 april 2018, waar eenieders aanwezigheid erg op prijs wordt gesteld, wordt de kers op de taart.  U merkt het, 2018 wordt een jaar boordevol gezondheid.

Johan Velghe, algemeen voorzitter

 

Geschreven door Tamara Reyniers op 21/12/2017 15:07:53