Afdeling Avelgem Scheldeland


Afdeling Avelgem Scheldeland

dinsdag 19 januari 2016 van 14:00u. 17:00
De Accordeon van Bal tot Bach
Het Ganzenhof, Bosstraat 2, 8580 Avelgem
met Barbara Ardenois & Luca Pignata

Reeds welkom vanaf 13.30 uur.

Wij bieden u naar aanleiding  van het nieuwe jaar een glaasje cava of fruitsap aan.

Toelichting

Vaak misprezen als trekorgel, trekzak, pens piano of ‘piano du pauvre’, is de accordeon langzaam maar zeker bezig aan een verdiend eerherstel, en dringt nu zelfs door tot in de klassieke muziek. Eindelijk is hij ook aanvaard in het officiële muziekonderwijs en de conservatoria. Hoog tijd dus om dit instrument te introduceren. 
We horen accordeon nu ook meer en meer in onze directe omgeving: denk aan Mathias Lenz, het accordeon duo De Melando’s, Pop met Marino Punk en klassiek met Philippe Thuriot.

Als kers op de taart komt de Avelgemse Barbara Ardenois naar onze eigenste vereniging voor een gedegen kennismaking met alle facetten van de accordeon. Ze brengt ook haar vriend en accordeonvirtuoos Luca Pignata mee. Aan de hand van een powerpointpresentatie, afgewisseld met live muziek, zullen zij ons de accordeon met al zijn mogelijkheden beter leren kennen en waarderen.

Barbara Ardenois (°1986) studeerde klassiek accordeon aan het Conservatorium van Gent (School of Arts) in de klas van Philippe Thuriot. In 2013 behaalde ze haar masterdiploma met de grootste onderscheiding. Tijdens deze studies heeft ze zich verder gespecialiseerd in voornamelijk hedendaagse muziek bij Claudio Jacomucci aan het Conservatorium Luisa d’Annunzio te Pescara (IT). Ook hier behaalde ze haar masterdiploma in accordeon met grootste onderscheiding (2014). Gedurende haar opleiding heeft ze zich verdiept in barokmuziek, muziek uit de 20ste eeuw, hedendaagse muziek, traditionele muziek alsook improvisatie. Zij treedt ook vaak op samen met de broers Wannyn en maakte samen met hen haar eerste CD.

Luca Pignata (°1987) studeerde accordeon in zijn geboortestad Merano en aan de conservatoria van Pescara en Oslo waar hij afstudeerde met de grootste onderscheiding.  Ondertussen werd hij ook nog Bachelor in Fysica aan de universiteit van Trento. 

Wij nodigen u allen van harte uit. Ook niet-Vl@sleden zijn zeer welgekomen.

Deelnameprijs: leden € 5, niet-leden € 8

Meer info: Dierk Dedeyne, 0476-950360, dedeyne.dierk@skynet.be